Nataliya » Specials » Vragen over islam beantwoord
Nataliya: Informatie van A tot Z

Antwoorden op de meest gestelde vragen over de islam

De islam is één van de vijf grote godsdiensten in de wereld en bovendien de snelst groeiende religie in de Westerse wereld. Naast het aantal mensen dat van huis uit islamitisch wordt opgevoed, neemt ook het aantal bekeerlingen tot de islam toe. Hierdoor is er een toenemende behoefte aan meer informatie over de islam bij zowel moslims die hun kennis over de islam willen opfrissen, bekeerlingen die hun kennis over de islam willen uitbreiden en niet-moslims die meer willen weten over de islam.

Vragen over de islam

Doordat het aantal moslims toeneemt, neemt logischerwijs ook het aantal vragen over de islam toe. De islam is een religie met veel regels waar men zich aan dient te houden. Deze regels zijn vaak verschillend voor mannen en vrouwen. Hierdoor is de grens tussen wat er wel en niet is toegestaan binnen de islam niet altijd bij iedereen duidelijk.

Onderwerpen over de islam

In deze special vind je artikelen die vragen over de islam uitgebreid beantwoorden. Er wordt vooral ingespeeld op de meest gestelde vragen en onduidelijkheden binnen de islam. Naast het beantwoorden van vragen, wordt er ook veel achtergrondinformatie over de islam gegeven. Er worden zo veel mogelijk onderwerpen met betrekking tot de islam behandeld, zoals de regels rondom feestdagen, relaties, voeding en andere onderwerpen waar iedere moslim mee te maken krijgt.

Staat jouw vraag over de islam er niet tussen?

Deze special wordt regelmatig aangevuld met nieuwe inhoud. Ben je op zoek naar een antwoord op een specifieke vraag? Druk dan control + F in. Er verschijnt een balk waarin je een woord kunt intypen waarop je wilt zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten of het voor moslims is toegestaan om te trouwen met iemand die een ander geloof heeft? Typ dan het woord ‘trouwen’ in de balk. Indien deze vraag is beantwoord, dan kom je op deze manier vanzelf bij het artikel uit.

Is koosjer hetzelfde als halal

Vaak wordt er gedacht dat koosjer en halal voedsel hetzelfde zijn en tegenwoordig hoor je soms zelfs dat mensen de twee termen door elkaar gebruiken. Dit is echter niet geheel waar. Koosjer voedsel is…
Islam en menstruatie

Islam en menstruatie

Er zijn binnen de islam veel regels rondom de menstruatie. Zo mogen moslimvrouwen tijdens hun menstruatie veel rituelen niet uitvoeren omdat de menstruatieperiode binnen de islam wordt gezien als de p…
Mag een moslim orgaandonor zijn

Mag een moslim orgaandonor zijn

Orgaandonatie is vaak een gevoelig onderwerp bij moslims. De regels rondom orgaandonatie binnen de islam zijn immers niet bij iedereen bekend en bovendien is er veel tegenstrijdige informatie beschikb…
Gepubliceerd door Nataliya op 21-11-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!